Calendar
Iunie 2005
08 - 10 iunie
A 3-a Conferinta Internationala asupra rolului mijloacelor multimedia si ICT in educatie Caceres, Spania
09 - 12 iunie
Seminar international - "Lifelong learning for senior citizens" Graz, Austria
9 - 11 iunie
Conferinta internationala "Problem-based learning in context - bridging work and education" Lahti, Finlanda
20 - 23 iunie
Conferinta Anuala EDEN ( European Distance and E-Learning Network) "Bringing e-learning close to lifelong learning and working life: a new period of uptake" Helsinki University of Technology, Lifelong Learning Institute Dipoli
21 - 22 iunie
Conferinta Regiunilor si Oraselor, cu tema: "e-Learning Regions and Cities 2005" Oxford, UK
Sumar
Pe scurt
Mini-editorial
De la Bologna la Bergen
Raportul TRENDS IV
Cartea neagra a procesului Bologna
"Cartea neagra" a procesului Bologna
 

Aceasta publicatie reprezinta o parte a unui proiect de evaluare, urmarire si instruire derulat de asociatia Uniunilor Nationale ale Studentilor din Europa (ESIB), in cadrul Programului Socrates.

Publicatia reflecta strict opiniile autorilor, Comisia Europeana neasumandu-si responsabilitatea in ceea ce priveste utilizarea informatiei continute in acest document.

Desi principiile si spiritul reformelor angrenate de procesul Bologna sunt in general bine primite de ESIB, interpretarile nationale si institutionale care se dau liniilor de actiune dce marcheaza procesul Bologna pot fi divergente si ca atare pot genera numeroase cazuri de rele-practici la nivelul diferitelor tari sau institutii de invatamant superior.

"Cartea neagra" a procesului Bologna nu se margineste numai la identificarea unor exemple rele si formularea unor proteste impotriva acestora. Scopul principal al "Cartii negre" este acela de a promova invatarea din propriile greseli si evitarea greselilor pe care alte tari le-au savarsit in derularea proceselor de reforma.

[ articolul complet (eng) PDF-file ]

 Înapoi
Daca doriti sa nu mai primiti acest buletin informativ va rugam sa trimiteti un e-mail la adresa buletin@cnfis.ro
Copyright © CNFIS 2005