Prima pagina >Procesul Bologna > Repere temporale > Praga
Procesul Bologna
COMUNICATUL DE LA PRAGA

In data de 19 mai 2001, un numar de 32 de ministri europeni au semnat Comunicatul de la Praga ( eng), document ce reafirma angajamentul pentru obiectivul de realizarea a spatiului european al invatamantului superior pana in anul 2010.
Ministrii prezenti au constatat ca obiectivele formulate prin Declaratia de la Bologna au fost "larg acceptate" de universitati si alte institutii de invatamant superior.
Participantii au stabilit actiuni in continuarea celor 6 obiective statuate prin Declaratia de la Bologna, punand in evidenta inca cateva puncte:

  1. lifelong learning ca "element esential al ariei europene a invatamantului superior";
  2. institutiile de invatamant superior si studentii ca "parteneri competenti, activi si constructivi" in formarea acestei arii;
  3. promovarea atractivitatii ariei europene a invatamantului superior catre studenti din Europa si alte parti ale lumii.

Ministrii au decis ca urmatoarea intalnire cu privire la procesul Bologna sa aiba loc la Berlin in anul 2003 pentru evaluarea progreselor realizate si stabilirea de noi directii si prioritati pentru etapele urmatoare in procesul de realizare a ariei europene a invatamantului superior.