Prima pagina > Procesul Bologna
Procesul Bologna
PROCESUL BOLOGNA : spre un SPATIU EUROPEAN AL INVATAMANTULUI SUPERIOR

Procesul Bologna reprezinta o dimensiune a procesului de constructie a Europei Unite. El a fost initiat prin Declaratia de la Sorbona ai carei autori au avut viziunea unui continent in care dimensiunile "intelectuala, culturala, sociala si tehnica" sunt alaturi de cele ale "Euro, a bancilor si a economiei". Dimensiunile "intelectuala, culturala, sociala si tehnica au prins forma prin intermediul universitatilor, care continua sa joace un rol central in dezvoltarea lor".

Procesul a fost si este caracterizat print-o crestere continua nu numai a numarului de tari implicate, dar si a numarului de oameni, institutii, organizatii, constituindu-se intr-un efort urias de realizare a unui spatiu european al invatamantului superior.

Derularea Procesului Bologna este realizata de fiecare din tarile participante. Tarile si organizatiile implicate pot lansa fara restrictii activitati in concordanta cu prevederile Comunicatului de la Berlin. Partiparea activa a tuturor partenerilor va determina succesul pe termen lung al Procesului Bologna.

Aceasta pagina de internet isi propune sa ofere o prezentare concisa a Procesului Bologna (in limba romana), furnizand in acelasi timp, cat mai multe documente relevante (in limba engleza).
Avand in vedere amploarea procesului, abordarea urmata in prezentare nu este de tip exhaustiv, pagina putand fi oricand imbunatatita prin propuneri din partea dumneavoastra. Speram intr-o colaborare activa a dvs in zona intitulata Nivel national, unde dorim sa oferim informatii despre evenimentele legate de Procesul Bologna, desfasurate in institutiile de invatamant superior romanesti.