Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca
Facultatea de Business


Restructurarea curriculei si ridicarea calitatii procesului didactic din invatamantul postuniversitar de administrarea afacerilor
- material transmis in iunie 2002 - Director de proiect: prof. dr. Magdalena Vorzsak
PROIECT BM - CNFIS 196 / Runda 3
Misiune si obiective strategice

Pregatirea si instruirea postuniversitara a unor specialisti apti de a intelege, conduce si administra complexitatea afacerilor, prin insuflarea unui comportament anticipativ-activ si dobandirea abilitatilor de conectare rapida si prompta, flexibila si elastica la cerintele si dinamica mediului in care actioneaza.

Obiectivele strategice:
 • Formarea si dezvoltarea unei gandiri si viziuni moderne in managementul si administrarea afacerilor.
 • insusirea unui instrumentar de lucru adecvat, care confera cursantilor competenta, competitivitate, usurinta si performanta in utilizarea si manuirea celor mai moderne metode si tehnici pentru detectarea prompta a transformarilor ce au loc in mediu si pentru reactia rapida, eficienta si in conformitate cu cerintele izvorate din aceste schimbari.

Surse de finantare utilizate in initierea si dezvoltarea programului

Finantarea initiala s-a realizat in 1991 prin Programul TEMPUS JEP nr. 2764, initiat de Business School din Nottingham Trent University, avand ca parteneri Athens University of Economics & Business, Universidade Tecnica din Lisabona si Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.


Perspective de continuare si/sau dezvoltare a programului
 • Din anul universitar 2002-2003 reducem durata Masteratului in Administrarea Afacerilor la 1 an si, in consecinta, am restructurat curricula. Cursurile vor continua sub forma invatamantului la distanta (IDD), urmand si in continuare sa inmanam fiecarui cursant intregul pachet al materialelor didactice necesare la inceputul fiecarui semestru.
 • Vom extinde informatizarea procesului didactic pe baza dotarilor (calculatoare si softuri) achizitionate prin Grant, in sensul trecerii cat mai multor materiale didactice pe Internet.
 • Am introdus in Planul Strategic al Facultatii de Business intentia de a extinde numarul specializarilor cu un Masterat in Administrarea Afacerilor Hoteliere, eventual in cotutela.


Rezultate semnificative obtinute in urma finantarii prin Grant CNFIS
 • Din anul universitar 2000-2001 am transformat inaltele studii postuniversitare in administrarea afacerilor in Masterat in Administrarea Afacerilor, forma de invatamant la distanta, cu durata de 2 ani si am aliniat curricula la cerintele europene.
 • Am reselectat cadrele didactice de predare si seminarizare, acceptand numai profesori, conferentiari si lector cu titlul de doctor.
 • Am elaborat materiale didactice la absolut toate disciplinele incluse in planul de invatamant.
 • La inceputul fiecarui semestru, cursantii primesc intregul pachet al materialelor didactice care se vor parcurge in semestrul respectiv. Fiecare material didactic cuprinde atat elementele teoretice necesare cat si studiile de caz adecvate.
 • Am realizat o baza de date cu studii de caz reprezentative, care se poate consulta la biblioteca.
 • Am invitat profesori cu renume din strainatate pentru a preda unele cursuri (Anglia, SUA, Ungaria).
 • Am introdus predarea a doua cursuri în limba engleza.

Scopul si utilitatea programului (legatura cu piata muncii)

Scopul principal al acestui program de educatie permanenta este sa ridice calitatea ofertei de forta de munca si sa o adapteze mai bine la cerintele actuale ale pietei muncii.
In acest sens, colaboram foarte strans cu Camera pentru Comert si Industrie, precum si cu oameni de raspundere din cadrul unor intreprinderi (Tehnofrig, Ursus, Alfasoft, Sistec, Armatura s.a.)


Adresa:
Aleea Invătătorului nr.1
(fostă Stefan cel Mare nr.4)
3400, Cluj-Napoca
Tel: +(40) 264 162 562
Fax: +(40) 264 190 110

Persoana de contact:
Lector dr ing. Kovacs Liciniu Alexandru
E-mail:liciniu@tbs.ubbcluj.ro
Inapoi